За НАС

Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство
Служители
0
Представителства в страната
0
Години в сектора
0
Доволни клиенти
0 +
Брой продадени машини
0 +
Чуждестранни партньори
0 +

ОПТИКОМ ООД е основано през 1991 с основен предмет на дейност – внос, търговия на едро и дребно в страната със селскостопанска техника, резервни части, сервизни услуги и ремонти.

ОПТИКОМ осигурява на земеделските производители технологични решения и селскостопанска техника за всички видове земеделски операции според конкретната необходимост и финансова възможност и поддържа в пълна изправност машинния парк на клиентите си.

Благодарение на богатия си опит, развивайки динамична дейност и спечелила доверието на своите клиенти, фирмата е сред лидерите в търговията с агро-техника и заема значителен дял на българския пазар за селскостопанска техника и резервни части.

Днес в компанията работят над 110 души, високо образовани и мотивирани, в 12 търговско-сервизни центъра в страната, напълно оборудвани със специализирана диагностична апаратура и комфортни условия за работа и обслужване на нашите клиенти. На разположение на клиентите от цялата страна е и 24-часов мобилен сервиз с високо-квалифицирани технически специалисти. Гарантирана е пълна осигуреност с оригинални резервни части, масла и консумативи за целия експлоатационен живот на машините.

Нашата история

1990

1991

На 9 декември, 8 съдружници основахме Оптиком ООД. Нашата първоначална основна дейност бе внос, търговия на едро и дребно на резервни части за селскостопанска техника от Русия, Украйна и Беларус.

1-1 copy
2

1994

С цел по-добро управление създадохме Кооперация „Китка“ с основен предмет на дейност покупко-продажба на резервни части за земеделски машини и разширяване на търговската мрежа. В следващите години отворихме редица магазини в различни области на България – Стара Загора, Пазарджик, Добрич, Карнобат и Харманли

1996

Завършихме строежа на административната сграда – централно управление на компанията в Стара Загора с магазини и складови площи за резервни части и консумативи.

3
1 022A

1998

Придобихме съществуващ автосервиз в индустриалната зона на Стара Загора, който след поетапно преустройство и разширяване се превърна в модерно сервизно съоръжение със складове и изложбена площ.

Оптиком стартира успешното си партньорство с Argo Tractors S.p.a. като изключителен представител за българския пазар на трактори Landini. 

 

2000

2000

Поставихме началото на редица успешни партньорства с едни от най-авторитетните производители на прикачен инвентар и агротехника в Европа: Monosem, Sulky, Ovlac и Laverda.

5
NEV_8805a copy

2006

Тази година бе една от най-значимите за нас, когато се превърнахме в основен представител за България на световно известния бранд JCB и разнообразната им гама машини и услуги, насочени изцяло към селскостопанството.

2010

Като член-учредител на БАТА АГРО от 2005, Оптиком участва в първото издание на специализираното изложение БАТА АГРО в град Стара Загора, където предоставихме на посетителите възможността да се запознаят със земеделски машини на най-високо технологично ниво.

IMG_1289
7

2011

За високи резултати при продажбите на емблематичните трактори JCB Fastrac, както и при товарачите JCB, получихме престижна награда – кутия със специален монограм, ръчно изработена от Дейвид Линли, племенник на Английската кралица. Отличието е огромно признание за съвместната работа и труд на целия екип на Оптиком.

2010

2013

Получихме наградата „SPIRIT OF JCB” за усърдна работа и отлични постижения през 6-те години успешно партньорство с английския производител JCB AGRICULTURE. Наградата ни бе връчена лично от г-н Ричард Фокс-Марс, директор на JCB Agriculture.

542_58f9037dca9f8da13f1b796cb512be23
8

2014

До 2014г. открихме редица центрове за продажба на машини и резервни части в градовете Разград, Плевен, Павликени, Монтана и Стара Загора, както и новопостроената търговско-сервизна база в Добрич, една от най-големите в страната.
Станахме изключителен представител на трактори McCormick за България.

2015

Успешно организирахме първото по рода си събитие за бранша в страната – АГРОПАРАД, чиято концепция бе представянето на иновативни решения в селскостопанската дейност в реални условия на полето,
събирайки над 300 земеделци на едно място.

9
15d6b5c9de553e11aea22131f8647a8e

2016

За успешна работа и постигнат висок ръст на продажбите на трактори JCB Fastrac и лидерското 1-во място на телескопичните товарачи на българския пазар през 2015г. екипът на Оптиком получи специално отличие на тържествена церемония на Световната годишна среща на дилърите на селскостопански машини JCB Agriculture във Великобритания.
Отварихме врати на новоизградената търговско-сервизна база в Монтана.

2017

Благодарение на непрекъснатия ни стремеж за подобряване на работата,
както с клиенти, така и с партньори, Оптиком бе избран за домакин на
международната дилърска конференция на JCB Agriculture,
в която взеха участие 32 делегати от различни страни на Европа.

10
11

2017

През октомври сключихме договор за партньорство с един от най-големите производители на комбайни в световен мащаб ROSTSELMASH и Оптиком стана официален и изключителен представител на руския концерн в България. 

2020

2019

Получихме почетно отличие за най-добър дилър на ROSTSELMASH в Европа.

12
13

2019

По-късно през годината увеличихме нашето партньорско семейство с един световно признат представител на решенията за прецизното земеделие – японския лидер TOPCON. 

2020

В трудните пандемични условия, с единни усилия от страна на целия екип, завършихме разширението на сервизния ни център в Стара Загора с 6 нови модерно оборудвани клетки за ремонт на машини.

1609839408531
viber_image_2021-07-29_09-16-29-506

2021

30 години Оптиком е Партньорът до Вас! Благодарим за доверието!

Едно от основните събития, с които ще запомним годината, е началото на едно ключово парньорство с италианският производител Caffini S.p.a – фирма-лидер в производството на вентилаторни, щангови и самоходни пръскачки.